Can-am je prava zver med štirikolesniki za divje in svobodne

Can-am je delovni stroj, terensko vozilo, namenjeno delu na kmetiji, v gozdu in na težko dostopnem terenu. Je super uporaben za lovce, gozdarje, ribiče in seveda za vse, ki obožujete divjo vožnjo po neokrnjeni naravi in neravnem terenu. Pa naj gre za hribe, vožnjo preko potokov, v puščavi ali blatu. Povsod je stabilen in lahko tudi vleče ali vozi tovor. Vse različice can-am so narejene za uživanje in delo v dvoje, saj imajo vsaj dva sedeža. Vozilo can-am je zadnje čase zelo popularno tudi pri nas in je super pomočnik ter hkrati igračka za drzne in divje.

Komu so štirikolesniki can am namenjeni?

Štirikolesniki can am so bili zasnovani za delo in so zato izjemno močni. Tudi iz tega razloga se pojavljajo v kar nekaj različicah in oblikah. Lahko jih srečate v naslednjih oblikah:

  • kot elegantni štirikolesnik za divje terene in divjo vožnjo,
  • kot goseničarja, za vožnjo po spolzkem terenu ali za prevažanje tovora,
  • kot delovni štirikolesnik za gozdarje, lovce in terenske delavce z ojačano kabino, ki preprečuje poškodbe ob morebitnih padcih drevesnih vej, ko se vozilo prebija skozi divji gozd.

Štirikolesnik can-am je bil narejen za neustrašne terenske ljudi, ne glede na spol, saj jih z veseljem vozijo tudi ženske, ki so vse bolj navdušene tudi nad daljšimi turami po divjini.

Katero štirikolesno vozilo, torej model izbrati, pa ni lahko, dokler ne veste, kaj določen model zmore in kaj seveda vi od vozila pričakujete. Predstavljamo vam nekaj zanimivih modelov, ki vas bodo prepričali s svojo močjo, očarljivostjo, zmogljivostjo, uporabnostjo in divjostjo.

can-am

Can am outlander 1000 XT MAX

Can am outlander z oznako 1000 XT MAX je dejansko kot ferari med avtomobili. Njegova oblika je dovršena in njegova moč je neizmerna. Z njim lahko z lahkoto rijete po blatu in premagujete še tako nemogoče ovire. Je eden najbolj zmogljivih štirikolesnikov, kar jih poznamo.

Ker gre za bolj športno vozilo, namenjeno užitku in vožnji po naravi, ima en sedež spredaj in drugega zadaj za voznikom. Je tudi manjše izvedbe. Običajno so njegovi uporabniki ljudje z željo po hitrih avanturah v divjini, da se naužijejo adrenalina na svežem zraku na primer pred službo ali po njej, namesto telovadbe.

Ta can am outlander je narejen za premagovanje ovir. To pa zmore zato, ker ima štiri posamezne obese. Obese pa so vpete v aktivno zračno vzmetenje, ki ga lahko nastavljate. Vzmetenje izdeluje znani ameriški proizvajalec Fox. Da bi bila vožnja z njim še boljša, so proizvajalci namestili na krmilo tristopenjski servo ojačevalnik. Ima zelo močan okvir iz jekla. Motor pa je izjemno zmogljiv s kar 82 konji. Ima precejšnje pospeške, zato je to vozilo za pogumne. Ima štirikolesni pogon, ki se lahko izklopi. Za premagovanje blatnih ovir ali visokih klancev ter kamenja, se lahko vklopi še reduktor. V primeru, da se vozilo kam zagozdi, pa se lahko uporabi zaporo prednjega diferenciala in pa vitel.

To vozilo je večnamensko in lahko vleče tudi prikolice. Če imajo prikolice zavore, lahko štirikolesnik vleče prikolico do 750 kg, če ne pa do 350 kg. Ta funkcija je primerna za terensko delo, ali za turno daljšo vožnjo, saj na vozilu ni dosti prostora, saj ima le manjši predal za drobnarije. Na prikolici boste s seboj lahko vozili bistveno več opreme. Zanj boste odšteli okoli 17 tisočakov. So pa tudi cenejše različice, ki stanejo okoli 14 tisočakov.

can-am

Najnovejši letošnji delovni stroj can am outlander 1000

Can am outlander ima enakomerno razporejeno moč, kar ga dela izjemnega med ATV-ji. Je eden bolj stabilnih štirikolesnikov, ki je pri nas izjemno priljubljen. Predvsem na podeželju, pa tudi za daljše ture po gozdovih in gorah. Can-am je ocenjen kot najboljši ATV za vleko v vseh sezonah in po vseh terenih. Dejansko pa ta trditev velja kar za vse modele tega vozila.

Če se ozremo na primer po posebnem modelu MAX 6X6 XU+ 1000 T, lahko rečemo, da je ta šestkolesnik res prava zverina. Je delovni stroj in ni namenjen dirkanju, ampak delu na težko dostopnem terenu in na kmetiji. Ta ATV stroj poganja izjemno močan motor 82-HP ROTAX 1000 V-TWIN. Ima visco lok in avtomatsko zaklepanje sprednjega diferenciala. Upravljate ga lahko s tristopenjskim DPS servo volanom, ki je nastavljiv za bolj udobno in varnejšo vožnjo. Ima kar 750 kg vlečne zmogljivosti.

Can am outlander model DPS 1000 T

Ta can-am je hibrid v smislu delovnega stroja in vozila za dirkanje po terenu za čisti užitek in adrenalin. Je štrikolesnik z dvema sedežema, ki sta eden za drugim. Zasnovan je tako, da tudi na najtežjih terenih nudi udobje vožnje, da z lahkoto premagujete najtežje terene. Če se odločite za demo vožnjo, boste sami ugotovili, zakaj je tako.

Model DPS 1000 T can am outlander ima naslednje navdušujoče lastnosti. Ima zmogljiv Rotax 976 cc V-twin motor s hladilno tekočino. Njegovi odbijači so zaradi divje vožnje po zaraščenem terenu ali v gozdu bolj ojačani. Primeren je tako za gozdarje, kot kmete in tiste, ki dirkate v naravi.

Če se zagozdite v blatu, je posebej narejen za to, da se z lahkoto rešite iz njega. Ima dvojno obokano A-aem roko, ki ima spredaj stabilizator na vzmetenju. Na zadnjem delu pa ima neodvisno torzijsko roko s TTI vzmetenjem.

Ta can am outlander ima dva 2WD / 4WD, 625-W magneta ter še zelo močna več funkcionalna stojala, katerim pripada dodatna oprema znamke LinQ™. Za delo in za daljša potovanja pa izjemno prav pride 21,4 litrski vodo-tesni prostor za shranjevanje potrebščin za na pot. To je njegova odlika, da vas nikoli ne bo strah, ko se peljete preko reke ali blata, da bi si zmočili orodje ali obleko in hrano.

Kako naročiti te zmogljive štirikolesnike?

Pri nas je kar nekaj dobaviteljev, ki ponujajo tovrstna vozila, ki smo jih predstavili. Najlažje jih boste našli preko spletnega iskalnika. Že vnaprej si lahko ogledate njihove podrobne specifikacije, pokličete prodajalca in ga vprašate za nasvet pri nakupu ter se ponekod seveda lahko naročite na testno vožnjo.

To vam res priporočamo, da se že vnaprej seznanite z zgostljivostmi in lastnostmi štiri ali večkolesnika, ki ga kupujete, da boste iz lastne izkušnje točno vedeli, kaj boste pripeljal domov. Ker je toliko različnih modelov, se to res splača narediti in dobro premisliti, kateri model je za vas pravi.

Najbolje je, da si izberete v najožji izbor tri modele in jih vse preizkusite. Potem vam bo jasno, kaj točno potrebujete. Nekateri modeli ponujajo tudi vožnjo eden ob drugem (side by side), kar pomeni, da sta oba sedeža, voznikov in sovoznikov, drug ob drugem, kar vam morebiti še bolj ustreza.