Kateri štirikolesnik kupiti in kje?

Štirikolesniki in lepo vreme

Kateri štirikolesnik kupiti v času lepega vremena? Za kaj naj nam bi služil? Pa tudi, kje vse so trgovine z štirikolesniki? To so vprašanja, ki se porajajo pri marsikomu. Prihaja vse lepše vreme. Kot nalašč za uživanje v naravi. Pa tudi delo na prostem se pričenja. Prosti konci tedna kar kličejo po avanturah na svežem zraku. Čez teden pa se tudi najde zelo veliko dela okrog hiše ali na oddaljenih posestvih. Za prevoz na vsa oddaljena posestva je še kako primeren štirikolesnik. Na njega lahko pripnemo še lažjo prikolico za prevoz orodja in pripomočkov. Neravni deli terena so s štirikolesnikom zelo dobro premagljivi. Ko smo med tednom že postorili večino del, si za konec tedna privoščimo kakšen krajši izlet. Prav tako s štirikolesnikom. Mogoče ga samo malo očistimo.

Vožnja čez drn in strn nas bo osvežila. Tudi videli bomo marsikatero lepoto v naravi, ki se s ceste ne vidi. Ali pa bomo preprosto sprostili le nekaj adrenalina, ki nam ga vožnja s štirikolesnikom vsekakor omogoča. Za tiste bolj umirjene pa bo prevoz s štirikolesnikom pa cesti prav tako prijeten. Mimogrede pa se mogoče ustavite še na obisku prijateljev in preživite lep dan.

Tudi za najmlajše je poskrbljeno. Za zabavo na dvorišču ali bližnjem travniku so na voljo tudi štirikolesniki za njih.

Nakup štirikolesnika

Kateri štirikolesnik kupiti ni ravno najbolj enostavna odločitev? Obiskati je potrebno trgovine z štirikolesniki. To nam bo vzelo kar nekaj časa. Vsekakor je potrebno najprej odgovoriti na številna vprašanja. Premisliti moramo, za kaj štirikolesnik potrebujemo. Kje vse ga bomo uporabljali? Kakšno nosilnost naj bi imel? Kako naj bi bil velik? Računati moramo s tem, da ga je potrebno shranjevati pod streho. Kako velik prostor imamo na razpolago zanj. Tudi moč motorja je zelo pomembna. Kajti za prevoz po neravnem terenu bomo potrebovali kar nekaj dodatnih konjev v motorju. Ker to ni ravno nizka naložba, moramo razmisliti tudi o vseh načinih uporabe in maksimalnem izkoristku štirikolesnika. Štirikolesnik je namreč uporaben v glavnem ob suhem vremenu. Zato je njegov nakup smiseln v zgodnjih spomladanskih dneh. Tako ga bomo lahko takoj preizkusili in spoznali vse njegove lastnosti. Ne nazadnje pa moramo tudi premisliti o višini stroška, ki si ga lahko privoščimo.

Ko smo si odgovorili na vsa vprašanja, kateri štirikolesnik kupiti, se podamo v raziskovanje. Najbolj točne odgovore bomo dobili od prijateljev in znancev, ki že imajo izkušnje s štirikolesniki. Veliko podatkov bomo dobili tudi na spletu. Vsekakor pa je smiselno obiskati vsaj nekaj prodajaln. Strokovnjaki nam bodo svetovali pravi nakup glede na naše želje in potrebe.

Tudi za najmlajše je možen nakup tega jeklenega konjička. Če imamo možnost, lahko tudi njih razveselimo s posebnim darilom. Veselje bo izjemno.

Kateri štirikolesnik kupiti?

Izbira pravega štirikolesnika ni najbolj preprosta. Obstajajo mnoge trgovine z štirikolesniki. Te ponujajo ogromno izbiro. Njihovi prodajalci pa nam bodo omogočili nakup pravega.

Za enostavno vožnjo po ravnem terenu si lahko omislimo neko osnovno različico z avtomatskim prestavljanjem med štirimi prestavami. Z manjšim zračno hlajenim 4 taktnim bencinskim motorjem. Prostornina za gorivo je 9 litrov. Tako z enim polnjenjem lahko uživamo na dokaj dolgih poteh. Hidravlične zavore nam omogočajo varno zaviranje. Blažilci pa udobno vožnjo. Njegova moč motorja je 9KW. Za osnovno različico je potrebno odšteti slabe tri tisočake.

Kateri štirikolesnik kupiti za delo na oddaljenih posestvih in neravnem terenu? Za take podvige pa potrebujemo močnejšo različico. Na voljo so manjši, a zelo močni štirikolesniki. Z izjemnim oprijemom in hudim navorom imajo veliko moč. Ob 552 ccm agregatu s 14 litrsko posodo za gorivo je možno opravljati delo ves dan na dokaj zahtevnem terenu. Vbrizg goriva je elektronski. To zagotavlja popoln in natančno izmerjen dovod goriva in pravi dodatek zraka v vseh pogojih. Tako bomo ob veliki moči kljub temu varčni z gorivom. Vzmetenje z dolgim hodom pa omogoča povsem varno delo ne glede na teren. Tako zverino pa prodajajo trgovine z štirikolesniki  za okrog deset tisočakov.

Za najmlajše pa so na voljo različni modeli, ki jih odlikuje predvsem varnost. Odlično vzmetenje in omejitev hitrosti na minimum to le še potrjujeta. Naša fizična prisotnost pa vse to samo še nadgradi.

Kje kupiti štirikolesnik?

Ko smo se že odločili kateri štirikolesnik kupiti, lahko začnemo obiskovati trgovine z štirikolesniki. Na spletu pa so dosegljivi še mnogi drugi ponudniki. S številnimi podatki postrežejo že na spletnih straneh. Vse ostale informacije pa so dosegljive preko stikov s prodajalno ali pa jih preprosto pokličemo po telefonu. Tako se bomo najlažje in najhitreje dogovorili o vseh podrobnostih nakupa. Prodajalne pa obiščemo lahko mimogrede na poti iz službe ali celo v naši neposredni okolici. Štirikolesnike namreč prodajajo tudi prodajalne z avtomobili, motorji in kmetijsko mehanizacijo. Prav specializiranih prodajaln je v Sloveniji bolj malo.

Za najmlajše posebne trgovine z štirikolesniki ni. Prodajajo jih številne večje prodajalne z otroško opremo.

Prodajalne s štirikolesniki v Sloveniji

  • Največ podatkov kateri štirikolesnik kupiti dobimo ravno v prodajalni. V Sloveniji lahko najdemo vsaj eno v vsaki regiji. Vsekakor pa jih nudi največ Osrednjeslovenska. Prodajalne so v vsakem večjem mestu te regije. Največje pa so v Ivančni gorici, Grosupljem in Ljubljani. V regiji so na razpolago tudi številni posredniki. Največ in formacij o njih najdemo na spletu ali preko svojih znanstev.
  • V Goriški regiji prodajajo štirikolesnike v Šempetru pri Gorici v prodajalni z motocikli in prav tako preko posrednikov v ostalih prodajalnah z motornimi vozili.
  • Obalno-kraška regija ima svojo posredniško prodajalno štirikolesnikov v Kopru.
  • Na Gorenjskem boste našli posredniško prodajalno v Kranju.
  • V Primorsko-notranjski regiji bomo prodajalno iskali zaman. Imajo pa izvrsten poligon za adrenalinske vožnje s štirikolesniki v Postojni. Drugače pa štirikolesnikom na cesti in v naravi niso ravno naklonjeni.
  • Na Koroškem boste v Slovenj Gradcu lahko obiskali prodajalno posebnih motornih vozil in plovil ter si tam izbrali svoj štirikolesnik.
  • V celjski avtohiši  so vam na voljo poleg drugih vozil še številni štirikolesniki.
  • V Zasavski regiji vam v Hrastniku poleg prodaje štirikolesnikov v isti prodajalni nudijo tudi servis le teh.
  • V Jugovzhodni Sloveniji so ustanovili svojo FB skupino in tam se nahaja ogromno informacij uporabnikov.
  • V Posavski regiji se nahajajo trgovine z štirikolesniki skoraj po vsej regiji. Največ pa v Krškem.
  • V drugem največjem slovenskem mestu Maribor, ki je tudi center podravske regije, so zastopani vsi večji ponudniki štirikolesnikov in njihovi posredniki. Prav tako pa še v nekaterih podravskih mestih.
  • Pomurska regija ima v svojem največjem mestu Murski Soboti kar nekaj posrednikov za večje prodajalce štirikolesnikov.

Z veliko informacijami kateri štirikolesnik kupiti se lahko brez skrbi odpravite v trgovine z štirikolesniki po vsej Sloveniji.