Čas je, da zamenjate zimske pnevmatike

So vremenoslovci napovedali prvi sneg v tej jeseni, vi pa še nimate pnevmatik za vašega jeklenega konjička? Zimske pnevmatike zamenjajte za svojo varnost in ugoditev slovenskim pravilom do 15. novembra. Omenjeni datum je skrajni rok za namestitev zimskih pnevmatik, zato preden se dokončno odločite, katere boste kupili, si oglejte celotno ponudbo na spletni strani ponudnika, tako bo končna odločitev enostavnejša.

V ponudbi je pestra izbira zimskih pnevmatik različnih proizvajalcev, od tistih svetovno najbolj znanih, do tistih malo manj znanih. Ne glede na to, kakšen avto vozite, zimske pnevmatike v ponudbi so dobavljive v praktično vseh premerih, od tistih 13 colskih in manj pa vse do tistih 20 colskih in več. Torej, zimske gume za vsak avtomobil.

zimske pnevmatike
Zimske pnevmatike zamenjajte do 15. novembra.

Zimske pnevmatike – informacije, ki jih je dobro vedeti
• Za manjše avtomobile in poltovorna vozila so predvsem primerne pnevmatike velikosti do vključno 13-ih col. Za vozila s pogonom na vsa štiri kolesa in terenska vozila pa so primerne pnevmatike velikosti nad premerom 13-col. Ne pozabite, da je zelo pomembno, da na vaš avtomobil namestite njegovemu tipu primerne pnevmatike, pomemben je tudi dejavnik premera pnevmatik, ki se mora vedno ujemati z dimenzijami vašega vozila. V primeru, da na vaš avtomobil namestite premajhne ali prevelike pnevmatike, bi s tem dejanjem lahko precej poslabšali vozne lastnosti avtomobila. Na ta način bi ogrozili lastno in tudi varnost drugih udeležencev prometa, ki je še posebej pomembna med vožnjo po snegu ali ledu v zimskem obdobju.
• Pred nakupom poglejte še oznake na pnevmatikah: označene naj bodo z oznako M+S (blato + sneg), s snežinko in zimskim indikatorjem porabe, ki kaže porabo profila pnevmatik. Ne pozabite, da pravila velevajo, da profil pnevmatik ne sme biti manjši od treh milimetrov.
• Še zadnja pomembna informacija, kupiti morate pnevmatike, ki se ujemajo s hitrostnim razredom in indeksom nosilnosti avtomobila. Ne pozabite, da mora za primerno namestitev ustrezati tudi presek in širina pnevmatik.