Najboljši štirikolesniki trenutno na trgu

Priljubljenost terenskih vozil oziroma ATV-jev se je v zadnjih letih močno povečala, pri čemer je ena vrsta štirikolesnikov na trgu dobila več priznanja kot vsi drugi. Štirikolesniki so idealna izbira vozil v številnih scenarijih, ne glede na to, ali gre za vožnjo po ranču ali domačem dvorišču, za lov, dirkanje, zabavo z otroki ali preprosto vožnjo po kmetiji do lokacij, kjer je treba tovor naložiti in prepeljati na drugo lokacijo. Čeprav se lahko zelo razlikujejo glede specifikacije, hitrost, velikost, moč in glede na predvideno uporabo, je skoraj vsem štirikolesnikom skupno to, da so v prvi vrsti uporabni, da ponujajo obilico zabave in da imajo sposobnosti, ki vas pripeljejo tja, kamor velika večina vozil ne zmore.

Toda z vsemi novimi modeli štirikolesnikov, ki zdaj preplavljajo trg, kako naj izberemo, kateri so najboljši štirikolesniki in kateri so najbolj primerni za vaše potrebe? Pregledali smo na desetine štirikolesnikov, da bi prepoznali najboljše med res najboljšimi. Preučili smo vrsto dejavnikov, vključno s predvideno porabo, ravnanjem, velikostjo motorja, vrsto menjalnika in povprečnimi pregledi uporabnikov.

Najboljši štirikolesniki CF MOTO 850 EPS EURO 5

CFORCE 850 XC EPS je eden najboljših terenskih vozil v ponudbi CF Moto, ki je pripravljen postati vaš partner v najzahtevnejših izzivih. Izjemno vsestranski model se popolnoma prilagodi vsaki terenski poti, ne glede na to, ali ste v službi ali na potovanju s prijatelji.

S sodobno zasnovo in opremo, ki je zasnovana tako, da kar najbolj poveča udobje in varnost potnikov, bo vožnja s tem modelom resnično užitek. Glede opreme lahko opazimo 2-valjni V-motor s prostornino 800 cm3, ki razvije moč 67 KM, hidravlične zavore z dvojnimi diski, samodejni menjalnik CVT, servo-krmiljenje EPS z elektronsko podporo, ki ga bogati še z LCD razstavna plošča.

Najboljši štirikolesniki so torej štirikolesniki serije CFORCE 850 XC EPS

Zakaj so najboljši si lahko preberete specifikacije, ki jih imajo le najboljši štirikolesniki.

 • Motor: 2 cilindra v V, 8 ventilov, 4 taktni, SOHC
 • Hlajenje: s tekočino
 • Cilindrična zmogljivost: 800 cm3
 • Poročilo o stiku: 10,3: 1
 • Moč: 46 KW
 • Kategorija in vrsta vozila: L7e – Štirikolesnik  (izpit za avto B-kategorija)
 • Menjalnik: samodejni CVT
 • Vžig: električni
 • prenos: na kardanski gredi
 • Dimenzije: 2310 x 1264 x 1420 mm
 • Teža: 447 kg
 • Pnevmatike spredaj: 26×9-14,
 • Pnevmatike zadaj: 26×11-14
 • Zavora spredaj: hidravlika, 2 diska
 • Zavora zadaj: hidravlika, 1 disk
 • Sprednje vzmetenje: samostojna, dvojna roka
 • Zadnje vzmetenje: neodvisna, dvojna roka
 • Rezervoar: 30 L
 • Barve: oranžna, modra, siva, »camo«

Drugi podatki:

EPS elektronsko podprt servo volan, popolnoma nastavljivo neodvisno vzmetenje, sistem 4 X 4 z diferencialom 2 WD / 4 WD, blažilniki plinov s povratnim rezervoarjem, prezračevani zavorni koluti, aluminijasti ščitniki za roke, krogla za priklopnik, naslon za potnike, električni vitel, LCD tabla, ščitniki za roke , aluminijasta platišča, to vse premorejo najboljši štirikolesniki serije CFORCE 850 XC EPS.

Na našem trgu boste za tak štirikolesnik morali seči kar globoko v žep, saj stane nekaj čez 11.000,00 €. Pri iskanju kakovostnega in trajnega ATV vozila je primerjava ponudb najboljši način, da si zagotovite, da boste dobili izdelek najvišje kakovosti za najnižjo ceno.

štirikolesnik

Najboljši štirikolesniki ARCTIC CAT ALTERRA 700 TRV EPS

Dobri časi pozivajo k dobri družbi , zato se lahko z veliko močjo odpravite na cesto in prostor je še za enega, sopotnika, ki ga ne smete pustiti doma.

Zmogljivosti in specifikacije

 • 2-potniška sedeža.
 • TRV 700 je tovarniško in dovršeno izdelan ATV, za udobno namestitev dveh potnikov. Sopotnik vsekakor ne bo samo številka dve, saj bo sopotnik dobil vožnjo, ki je ne bo nikoli pozabil. Potnike v TRV 700 čaka poseben sedež, ki vključuje več možnosti za roke, skupaj z nasloni za hrbet in noge. Zasnovan je za maksimalno udobje, zato lahko »kopilot« absorbira vse dogodivščine na cesti in užitek vožnje deli z vami.
 • EFI motor.
 • 695 – kubični eno valjni motor vam pomaga z lahkoto vleči dva potnika, izboljšana je tudi učinkovitost porabe goriva in ima izboljšano blaženje hrupa pri motorju.
 • Dvojne prednje in zadnje vzmeti A – ARM.
 • Zapeljite se na pot z vodilnimi 10 – palčnimi sprednjimi in zadnjimi vzmetmi ter nastavljivimi sprednjimi blažilniki. Še vedno dvomite v udobno vožnjo?
 • 1050-LB vlečna zmogljivost vam omogoča, da povlečete tovor, ki je težji več kot pol tone.  Z višjim težiščem lahko zavzamete tudi vse grobe terene, ki jih najdete. Električno krmiljenje poti prevzamete s standardnim EPS-om za enostavno, odzivno krmiljenje. S sprednjim in zadnjim speedracksom  boste z lahkoto namestili dodatke. Pnevmatike spredaj v velikosti  25 × 8 – 12 in zadaj 25 × 10 – 12, so vedno pripravljene na udarce v različnih pogojih.

Najboljši štirikolesniki so torej vrhunski ATV – ji z gladko vožnjo, elegantno obliko in neprimerljivo močjo, predvsem pa je ta nov vrhunski model moč kupiti pri nas za slabih 12.000,00 €.

Kakšni naj bi bili najboljši štirikolesniki?

Za lažjo odločitev bomo razčlenili glavne vrste štirikolesnikov in tako boste lahko na trgu sami spoznali, kateri so najboljši štirikolesniki. Znotraj teh različnih kategorij ATV – jev imamo tudi različne tipe motorjev, kar odlikuje malo manj dobre od najboljših. Če boste prepoznali razlike med dvotaktnimi in štiritaktnimi motorji, boste lažje sprejeli dejstvo, kaj so najboljši štirikolesniki.

Ali so lahko športni terenci najboljši štirikolesniki?

Recimo športni terenci. Ime pove vse, mar ne? Športni terenci so namenjeni predvsem zabavi. Po navadi so to lažja vozila, ki vam omogočajo, da se z veliko hitrostjo gibljete po pokrajini. Običajno imajo poleg zmogljivega motorja še odlično vzmetenje in so narejeni tako, da prenesejo težke pristanke in obvladujejo kakršen koli grobi teren. So odlični v hitrih, razburljivih vožnjah, pa vseeno ne pričakujte, da bo vaš športni ATV zelo dober kot delovno vozilo. A to ne pomeni, da športne ATV – je ne moremo uvrstiti med najboljše štirikolesnike.

Ali so lahko delovni štirikolesniki uvrščeni med najboljše?

Delovni ATV je pravo nasprotje od športnega bratranca. Po navadi so kompaktni in zmogljivi, z vgrajenimi nosilci in kljukami za pomoč pri kakršnem koli delu. Ne glede na to, ali vlečete tovor ali kmetijsko mehanizacijo ali prevažate težke tovore po svojem posestvu, vas delovni ATV 4 × 4, ne bo nikoli razočaral.

Mnogi imajo celo uporabne dodatke, kot so vtičnice, omarice za shranjevanje in odstranljivi žarometi. Zaradi teh lastnosti so zelo prilagodljivi in ​​sposobni opravljati najrazličnejša dela. Po navadi so počasnejši, z močnimi motorji in omejenim vzmetenjem. Kljub temu lahko obvladajo najrazličnejše terene, pa naj gre za skalnato pot ali strm hrib. Vsekakor lahko torej tudi te štirikolesnike uvrstimo med najboljše.

Športno-uporabna terenska vozila – kot najboljši štirikolesniki?

Ko so ATV-ji postali bolj priljubljeni, so podjetja začela ustvarjati štirikolesnike, ki spadajo med dve kategoriji. Športni najboljši štirikolesniki 4 × 4 vam bodo dali malo vsega. Dobili boste močnejši motor od športnega ATV-ja in morda nekaj uporabnih funkcij, žrtvovati pa bo treba malo uglajenosti.

Morda niso kos najtežjim opravilom pa vendar bo odličen za tekmovanja v trikih, če pa želite nekaj, kar lahko opravi večino dela in je še vedno dobro za vožnjo v prostem času, razmislite o športno-uporabnem hibridu.

So najboljši štirikolesniki mladinska terenska vozila?

Nazadnje, če kupujete ATV za nekoga mlajšega in oglejte mladinske ATV-je, ni najbolj primeren za vas, mar ne? So manjši in lažji ter po navadi cenejši od ustreznih odraslih modelov. Prav tako so po navadi zasnovani bolj za zabavo, kot za uporabnost. Na voljo so z manj zmogljivimi motorji in za športno vožnjo.

Torej težko je določiti, katera kategorija ATV – jev je najboljša. Ko se boste odločili za nakup sebi najboljšega štirikolesnika, bodi pozorni na zmogljivost, funkcionalnost, varnost, dodatno opremo in predvsem preverite vse specifikacije.

Kakorkoli, ko gre za pomembne blagovne znamke v industriji, stavimo, da vam skoraj takoj vsa imena pridejo na misel, če bi jih morali kupiti za namen v gospodinjstvu , kot so Candy, Gorenje, Samsung in podobno. Saj razumete, mar ne? Tudi najboljši štirikolesniki predstavljajo le del »strojev«, ki iščejo vznemirjenje in zabavo z uporabniki ne glede na kategorijo ali blagovno znamko.