Prikolica za štirikolesnik od A do Ž

Če ste navdušenec nad štirikolesniki in se jih poslužujete tako ljubiteljsko, kot tudi za pomoč pri delu, ste zagotovo že prišli v situacijo, kjer shranjevalni prostor vozila ni bil dovolj in bi vam še kako prav prišla prikolica za štirikolesnik. Take situacije so gotovo pogoste, sploh če veliko delate na svojem posestvu in uporabljate štirikolesnik kot stroj, ki vam pomaga vleči drva, pobrati padle veje ali prenašati seme. Za vse našteto bi vam nedvomno koristila komunalna prikolica, saj obstajajo v veliko različnih modelih in z različnimi nosilnostmi glede na potrebe posameznega uporabnika. Tako ni strahu, da tudi vi ne bi našli primerne prikolice za svoja opravila. Obstajajo celo robustne prikolice, ki so primerne za vožnjo motornih koles in druge opreme.

Komunalne priklopne prikolice za 4 kolesnike so tako odlična naložba za vse, ki želite prevažati materiale na ter iz različnih krajev. Ko pričnete razmišljati o nakupu je koristno, da pred končno odločitvijo veste nekaj o prikolicah, ki se prodajajo in se tako izognete nepotrebnim stroškom, povezanim z napačno ali slabo odločitvijo. Tu je nekaj prednosti in slabosti posedovanja raznih komunalnih prikolic. Naš spodnji vodnik za nakup prikolice vam bo pomagal izbrati najbolj primerno zase.

Prikolica za štirikolesnik vam prinese prihranek pri gorivu

Ljudje, ki uporabljajo aluminijaste prikolice za 4 kolesnike ugotavljajo, da so prihranki pri gorivu veliko večji kot pri drugih vrstah priklopnikov. Aluminijast okvir je lažji od ostalih kovinskih opcij, zato je vleka prikolice veliko lažja za motor vašega vozila in posledično seveda cenejša. Aluminijaste prikolice so odlična naložba za ljudi, ki želijo znižati stroške kjerkoli lahko, ne da bi se za to morali odpovedati sprejemljivi kvaliteti.

Shranjevanje prikolice

Pri vsakem nakupu morate imeti v mislih prostor, kjer bo počivala vaša prikolica za štirikolesnik, ko je ne boste uporabljali. Ne zavzame ravno toliko prostora kot tovornjak, je pa po širini in dolžini lahko zelo blizu površini, ki jo zavzame manjši osebni avtomobil. Pogosto se ljudje odločijo zgraditi lopo ali garažo, ločeno od svoje hiše, da prikolico čez noč ohranijo na varnem in jo hkrati delno zavarujejo pred negativnimi zunanjimi vplivi.

Prikolice za 4 kolesnike nudijo varen transport vašega tovora

Aluminijaste komunalne prikolice lahko varno vlečete s svojim vozilom, ne da bi bili izpostavljeni velikim tveganjem – paziti je potrebno le, da v prikolico ne vstavite prevelike teže. Najboljši način, da se prepričate, ali lahko vaše vozilo varno vleče komunalno prikolico je, da dobro preberete uporabniški priročnik za vaše vozilo ali se pogovorite s prodajalcem, ki se dobro spozna na to področje. Vse prikolice v prodaji morajo po zakonu tudi izpolnjevati predpisane varnostne zahteve in so tako popolnoma varne za uporabo.

Več različnih prilagodljivih možnosti

Ko se boste odločili za nakup prikolice boste ugotovili, de je na trgu veliko različnih možnosti. Izbirate lahko v osnovi predvsem med odprtim in zaprtim tipom in najdete točno tisto, kar potrebujete za svojo prikolico.

Odprte prikolice so v primerjavi z zaprtimi lažje in tako tudi bolj varčne, kar se tiče porabe goriva. Zahtevajo pa, da stvari zavežete, da boste na poti varni in, da se izognete raztrosenju tovora.

Če vas zanima zaprta prikolica za štirikolesnik, ki je idealna sploh za gospodarske pripomočke, ste lahko mirni glede vašega tovora, saj je vsa vsebina prikolice na cesti zaščitena pred raztrosom in tudi pred morebitnimi vremenskimi vplivi.

Tako odprte, kot tudi zaprte prikolice so na voljo v različnih materialih, kar vam daje možnost, da izbiro svoje prikolice res prilagodite tistemu, kar želite in potrebujete.

Najbolj priljubljene prikolice za štirikolesnike

Prikolica Yutrax Trail Warrior

Ta prikolica za štirikolesnik  je izdelana iz težkega jekla in ima ogromno nosilnost. Namenjena je uporabi z delovnimi štirikolesniki in vključuje odstranljive stranske tirnice in odprljiva vrata prtljažnika. Velike pnevmatike na tej prikolici vam omogočajo vožnjo po grobem terenu, postelja pa ima vrtljivi jezik in funkcijo odlaganja, da olajša razkladanje.

Slabost te prikolice za 4 kolesnike je v tem, da je nekoliko manjša in ni zasnovana za uporabo na cesti. Tudi sestavljanje je lahko za marsikoga precej zahtevno.

Ultra-Tow aluminijaste prikolice za štirikolesnike

Ta komplet aluminijastih priklopnikov ima veliko nosilnost in ustreza vsem zakonskim varnostnim zahtevam. Postelja prikolice je velika in vključuje pnevmatike, LED razsvetljavo ter signalne svetilke. Aluminij je odporen proti rji, žilav in lahek, zato je taka prikolica za štirikolesnik dobra odločitev z več vidikov uporabe. Ena prednosti je tudi v blatnikih, ki ščitijo prikolico pred kamenjem in naplavinami. Tudi montaža prikolice je precej enostavna.

MotoAlliance Impact prikolica za štirikolesnik

Prikolica MotoAlliance za terenske štirikolesnike ima 1500 kilogramov nosilnosti in ima jeklena tla z odstranljivimi stranskimi tirnicami iz jeklene mreže. Vključuje stojišče za noge, zapah za hitro sprostitev in nagibno ležišče prikolice. Je zelo trpežna prikolica in zaradi velikih izravnanih pnevmatik vam ni treba skrbeti, da jih boste pnevmatiko drgnili ali poškodovali. Zgrajena je za vleko drv in drugih predmetov, tudi po grobem terenu.

Nasveti za optimalno koriščenje izbrane prikolice za 4 kolesnike

Najpomembneje je, da pred nalaganjem z gotovostjo veste, koliko teže lahko prenaša prikolica za štirikolesnik. Preberite specifikacije proizvajalca in poiščite vlečno zmogljivost.

Prepričajte se, da je tovor enakomerno razporejen in uravnotežen od spredaj proti zadnjem delu in od strani do strani. Prikolico bo lažje vleči, predmeti pa bodo bolje ostali na svojem mestu. Če vlečete prikolico z zadnjimi lučmi in smerniki, preverite, ali so kabelski snopi pritrjeni in ali delujejo pravilno.

Pogosta vprašanja

Ali bo prikolica prenesla težka bremena?

Kakšno težo boste prevažali na svoji prikolici, je odvisno od lastnosti vašega priklopnega vozila in od prikolice same. Pomembno je upoštevati razporeditev tovora in vse druge ukrepe, ki pa so različni od ene do druge prikolice. Konkretne odgovore boste naši v navodilih za uporabo oziroma pri prodajalcu prikolic za štirikolesnike.

Ali je prikolica za štirikolesnik primerna za hitro vožnjo po cesti?

Odvisno od znamke. Poleg tega so nekatere prikolice namenjene za vleko pri nizkih hitrostih in se uporabljajo za prevoz manjših tovorov. Priklopniki morajo biti registrirani in imeti zadnje in zavorne luči, da so primerni za vožnjo v prometu.

Kakšna je največja hitrost vleke prikolice za 4 kolesnike?

Ocena hitrosti, ki jo prenese prikolica za štirikolesnik, temelji na pnevmatikah, vendar morate upoštevati tudi težo tovora. Če greste hitreje od priporočene meje, lahko pnevmatike odpovedo.