Varni in kakovostni otroški štirikolesniki za otroke od 3. leta starosti naprej

Otroški štirikolesniki se v grobem delijo na akumulatorska vozila in na bencinska vozila. Akumulatorska otroška vozila so običajni namenjena mlajšim otrokom med 3 in 8 let, medtem, ko so bencinski štirikolesniki namenjeni starejšim otrokom, katerim se bomo posvetili v tem članku. Električni otroški štirikolesniki so počasnejši, dosegajo nekje od 3 do 8 km/h in so za vožnjo varnejši. Z njimi se otrok ne pelje prav daleč, ker tudi nimajo močnih baterij.

Bencinski štirikolesniki so dražji in malo bolj zahtevni za upravljanje. Pri vseh modelih pa morajo starši biti zraven pri uporabi in nadzirati otrokova dejanja ter po potrebi ukrepati, če se jim zdi, da je vožnja postala manj varna. Cene otroški štirikolesnik se gibljejo od 270 Eur navzgor, odvisno je, kako zmogljiv motor in baterijo kupite ter kateri model in seveda kakšne ima štirikolesnik funkcije ter opremo.

Otroški štirikolesniki za malčke od 3. leta starosti naprej

Otroški štirikolesniki niso primerni za otroke, ki so mlajši od treh let. Zavedati se je treba, da se otroci šele razvijajo in da še nimajo dobre motorike, zato ne reagirajo pravočasno. Tudi izkušenj nimajo, zato jih potrebujejo pridobiti prav s tako napravo, kot je otroški štirikolesnik. Te veščine pa mu bodo prav prišle kasneje v življenju.

Strokovnjaki so mnenja, da je hitrost tista, ki je najbolj odločilna pri nakupu štirikolesnika za otroka. Za najmlajše otroke od 3 leta starosti naprej, so primerni štirikolesniki z nizkimi hitrostmi, pri katerih so otroci še sposobni pravočasno reagirati glede dodajanja plina ali zaviranja. Če se otrok s takim vozilom zaleti v predmet, ni škode in ni nevarnosti poškodbe malčka.

Cene otroški štirikolesnik se gibljejo od 270 Eur naprej pa nekje do tisočaka, odvisno je od modela in funkcij, ki jih vozilo podpira. Osredotočili se bomo na kvalitetne in cenovno dostopne štirikolesnike za majhne otroke.

otroški štirikolesniki

Vrhunski poceni otroški štirikolesnik Allroad 12 V

Otroški štirikolesniki znamke Allroad so ATV-ji in so idealni za terensko vožnjo. Glede na kakovost je to vozilo ugodno, saj boste zanj odšteli zgolj 270 Eur. Gre za novejšo različico vozila, ki ima 12 V 7 Ah baterijo in dva 25 W motorja. Njegova odlika je, da lahko izberete različico z mehkimi napihljivimi kolesi. Prav zaradi tega je zelo udoben za vožnjo. Hkrati pa zagotavlja vozilu, da zdrži dlje časa.

Je primeren za otroke od 3. leta starosti naprej pa nekje do 8 let. Dosega od 3 do 6 km/h hitrosti. Največja teža, ki lahko obremeni vozilo, je do 30 kg. Ima LED luči, ki dobro delujejo, tako spredaj, kot zadaj. Ima tudi Mp3 predvajalnik za glasbo in je izjemno lepo oblikovan.

Izjemno varen otroški štirikolesnik Hero 12 V

V enak cenovni rang spadajo otroški štirikolesniki Hero z mehkimi gumami, ki so namenjeni terenski vožnji in otrokom med 3 in 6 let. Ta štirikolesnik je zelo varen, ker ima daljinski upravljalnik za starše, ki lahko otroka na ta način nadzirajo v vseh primerih in vozilo ustavijo, če je to potrebno. Z njim lahko tudi izberete, s kakšno hitrostjo se bo vozilo peljalo, to pa je od 3 do 5 km/h. Ker je daljinski upravljalnik močan, kar 2,4 GHz, se povezuje z avtom brez, da bi ga kaj vmes motilo. Poleg tega, da lahko nadzorujete hitrost štirikolesnika, mu lahko tudi spremenite smer.

Ti otroški štirikolesniki imajo baterijo 12 V 7 Ah in dva motorja po 35 W. Največjo težo, ki jo vozilo še prenese, je 30 kg. Je zelo udobno zaradi mehkih napihljivih gum, vzmetenja in udobnega sedeža iz naravne kože. Delujejo mu tudi sprednje in zadnje luči. Kakšne so cene otroški štirikolesnik s toliko funkcijami? Zelo ugodne, začnejo se že od 280 Eurov, kar je zelo dostopna cena.

Cene otroški štirikolesnik za otroke od 3. do 8. leta v povprečju

Če pogledamo ostale cene otroški štirikolesnik v tem rangu, se gibljejo zelo podobno in sicer se začnejo od 270 Eurov. V tem rangu dobite različne modele otroških štirikolesnikov, ki se predvsem razlikujejo po obliki. Nekateri so izdelani kot pravi avtomobili, drugi kot štirikolesniki oziroma Quadi, trikolesniki, motorji in traktorji ali bagarji. Celo za deklice se najdejo roza avtomobili v tem rangu.

Dejansko so cene otroški štirikolesnik precej ugodne, vendar se splača pogledati, kateri model je varnejši, kateri nudi več udobja in več koristnih funkcij za enak denar. Ne izbirajte glede na zunanji izgled in dizajn, ampak se raje ozrite na varnost vašega otroka, ali ga lahko nadzirate tako, da preprečite nesreče in da se otroku ne pretresejo vse kosti med vožnjo, ker to seveda zanj ni dobro, saj se šele razvija in nima še trdnega okostja.

otroški štirikolesniki ATV

Kakšne so cene otroški štirikolesnik višjega ranga?

Cene otroški štirikolesnik višjega ranga se gibljejo od 400 Eurov navzgor pa vse do tisočaka. Tisti starši, ki želite otroku privoščiti le najboljše, mu boste kupili štirikolesnik z veliko več funkcijami, opreme in možnostjo starševskega nadziranja tega vozila.

Otroški štirikolesniki višjega ranga so primerni za starejše otroke, vendar imajo kakovostni modeli tudi možnost nastavitev na nižje hitrosti za mlajše otroke. Ti modeli so močnejši, hitrejši in imajo eno veliko prednost, ki je mehak zagon vozila z zelo počasnim speljevanjem, kar omogoča to, da se ne pospešuje sunkovito. To je super za otrokov vrat in hrbtenico, saj zaradi ne trpita zaradi sunkovitega speljevanja z mesta.

Električni štirikolesnik UTV XXL 24 V

Močnejši električni otroški štirikolesniki, kot je UTV XXL 24 V, so primerni za otroke od 3. do 8. leta starosti. Prenesejo do 100 kg obremenitve in imajo dva izjemno udobna sedeža za dva otroka, ki se lahko vozita hkrati. Gre za enega največjih otroških štirikolesnikov na trgu.

Tovrstni otroški štirikolesniki imajo 24 V baterijo in 200 W motor, kar jim daje veliko moč. Izgleda pa kot res pravi UTV. Njegova prednost je, da ima prostor za shranjevanje predmetov in je izdelan izjemno kakovostno. Oba sedeža sta narejena iz naravne usnjene kože. Tudi ta štirikolesnik lahko upravljate na daljavo s 2,4 GHz daljinskim upravljalnikom brez motenj. Poleg LED žarometov spredaj in zadaj ima še osvetljeno palubo. Z gumbom pa lahko otrok predvaja MP3 glasbo.

Tudi za varnost je super poskrbljeno, kajti ima dva nastavljiva varnostna pasova. Zelo je udoben, ker ima vzmetenje na vseh kolesih. Zmore 3 hitrosti in ima tudi vzvratno prestavo. Zadnja kolesa so zelo velika, zato je primeren za terensko vožnjo. Dosega hitrost od 3 do 7 km/h in se polni od ene do 1,5 ure. Stane pa 430 Eur.